איך לבחור סמארטפון ? המדריך המלא לטלפון המושלם בשבילך

שוק הסמארטפונים גדול היום יותר מאי פעם וקל מאוד להתבלבל: איכות צילום, מהירות גלישה, נפח אחסון הם רק חלק מהמאפיינים של כל סמארטפון. אז איך לבחור סמארטפון שיתאים בדיוק בשבילכם, בלי להוציא יותר מדי כסף על דברים שאתם לא צריכים.

קל מאוד להתבלבל

תופתעו לשמוע: בשוק הענק הזה החברות המובילות מתחרות על הבדלים קטנים מאוד. זה לא כמו פעם שהייתם יכולים ליפול על סמארטפון איטי שאי אפשר לתפקד איתו. סמארטפונים שעולים כ- 1,000 ₪, (כמו ה Mi 9T של שיאומי, אם מזמינים אותו מחו"ל – ראה כאן) מתחרים בדגמים הכי חדישים של אפל, סמסונג, ושאר המותגים.

אם סמארטפון כזה מתאים לכם, אין שום סיבה שתפשטו רגל על סמארטפון שעולה 3,000 ₪, גם אם הוא ממותג. פשוט לפעמים ההבדל קטן וכמעט שלא מרגישים אותו. אז נכון הטלפונים של המותגים יחזיקו גם 4 ו-5 שנים וטלפונים סינים יחזיקו שנה וחצי עד שנתיים, אבל מי מחזיק היום טלפון יותר משנתיים.

כל מה שאתם צריכים לעשות רשימה של מה באמת חשוב לכם ועל מה אתם מוכנים להתפשר, ולא לבזבז כסף על סמארטפון רק בגלל שטוב בדברים שאתם לא באמת צריכים.







לכן, הבאנו לכם כאן רשימה של כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שקונים סמארטפון, כדי שתדעו איך לקנות את הסמארטפון הטוב ביותר בשבילכם, בלי לשלם שקל מיותר:

איכות סוללה

זה הדבר שכל אחד צריך שיהיה לו כמה שיותר בסמארטפון, כדי שיוכל להשתמש לזמן ממושך יותר בלי שיגמר הסוללה. לאלה שלא מפסיקים לשחק על הסמארטפונים, או ששוכחים לכבות את הבלוטוס או את ה WiFi, שיקחו סמארטפון עם סוללה חזקה, בעלת mAh גבוה (מינימום 3000).

זהו הדבר העיקרי שקובע בחיי הסוללה, אבל לא רק. הדבר גם תלוי במערכת מוצלחת של הסוללה , וכמה סוללה צורך הסמארטפון למסך למעבד וכדו'. קחו לדוגמה את הסמארטפון P30 של Huawei ביחס לאייפון 11 פרו של אפל, כשלאייפון יש כ-1000 mAh פחות מה-P30, ובכל זאת זמן השימוש בהם כמעט זהה.



זיכרון

יש שני סוגי זיכרון בסמארטפון:

זיכרון מעבד (RAM): ה – RAM אחראי על קבלת והצגת כל האינפורמציה של מה שפועל ומוצג באותו זמן. ככל שה RAM גבוה יותר המשחקים שאתם משחקים, והסרטים שאתם רואים, יהיו מהירים יותר ולא יתקעו באמצע המשחק או הצפייה. אם יש לכם RAM גבוה, תוכלו להתקין אפליקציות כבדות יותר, וליהנות משימוש חלק ומהיר.

לרוב האנשים מספיק RAM של 3 GB, אבל אם אתם רוצים סמארטפון איכותי, שההנאה בשימוש היא מקסימלית, רצוי לקנות סמארטפון עם RAM של 4 GB. לרוב המוחלט של האנשים זה מספיק, ובדרך כלל אין צורך להשקיע בסמארטפון יקר, רק מכיון שיש לו RAM גבוה יותר מ 4 GB.

עוד סיבה למה לא להתלהב על מכשיר עם RAM גבוה, כי אחרי הכול זה די תלוי במעבד. לכן לפני שאתם מתלהבים או מחליטים לא לקנות את הטלפון כשאתם רואים במפרט הטכני של הטלפון זיכרון RAM גבוה / נמוך, מומלץ לבדוק ביקורות וסקירות באינטרנט לבדוק האם הטלפון באמת מהיר / איטי.

אולי יעניין אתכם :

נפח אחסון (ROM): ה – ROM אחראי על אחסון המידע שנשאר גם בתום השימוש, בין אם זה תמונות, ווידאו או אפליקציות. ככל שה ROM גבוה יותר, תוכלו לשמור יותר תמונות, ולהתקין יותר אפליקציות. ROM של 64 GB, זה כמות מכובדת של נפח אחסון, ואמורה להספיק לאדם ממוצע. מה גם שהיום כמעט הכל מגובה בענן.

אם אתם משתמשים בהרבה אפליקציות או חובבי צילום מושבעים, רצוי להשקיע בסמארטפון עם ROM של 124 GB (ואם זה לא יספיק לכם, בדרך כלל אפשר להוסיף כרטיס זיכרון).







גלישה

אז לא. התכוונו לסוג גלישה אחר ממה שראיתם בתמונה…

בשונה מבעבר היום כל חברות הסלולר תומכות בכל הגרסאות של הטלפונים. הפרנואידים שבנינו יכולים לברר את זה עם החברה דרך שרות הלקוחות או באתר Willmyphonework.net .

כמו כן, רצוי לבחור בסמארטפון עם מהירות גלישה גבוהה ככל שניתן. ככל שיש MHz גבוה יותר, הגלישה תהיה מהירה יותר. סמארטפון עם 1200 MHz הוא לא מהיר אבל סביר, אבל לא קשה למצוא סמארטפון עם 1800 MHz או יותר, שהגלישה שלו נוחה בהרבה, ומומלץ לא להתפשר על זה.







אפל או אנדרואיד?

מערכת הפעלה

מערכות ההפעלה המרכזיות בשוק הם iOS , ואנדרואיד.
ה- iOS של אפל נמצא במכשירי האייפון והטאבלטים של אפל, והאנדרואיד בשאר סמארטפונים.
מערכות הפעלה אחרים, היו ונכחדו. כבר מזמן השחקנים היחידים שקיימים בשוק הם אנדרואיד וה- iOS של אפל.

למי שמשתמש באחד ממערכות ההפעלה, כנראה ירצה את אותה המערכת בסמארטפון הבא שלו, בגלל ההרגל. אבל האמת היא שגם האנדרואיד וגם ה iOS, מעולים באותה מידה, ואין עדיפות על אחת מהם, חוץ מהמחיר. האייפונים הרבה יותר יקרים מהסמארטפונים עם אנדרואיד בהפרש קיצוני של מאות שקלים.

קחו לדוגמה את הסמארטפון הפופולארי של שיאומי, ה Mi 9t או ה P30 Pro של Huawei וה OnePlus 7 Pro בהשוואה לאייפון 10 של אפל, כשההבדל במחיר הוא אלפי שקלים, וההבדל באיכות לא מצדיק את הפרשי המחיר.







מצלמה

הנה שלושה דברים שקובעים את איכות התמונה:

גודל פתח הצמצם: הצמצם הוא הפתח של העדשה, שמאפשר למצלמה לקלוט את הסצנה המצולמת. פתח רחב יותר, יאפשר ליותר אור להיכנס ותאפשר איכות גבוהה הרבה יותר.

זה גם מעלה את האיכות של תמונות בחושך, כשכל שבריר אור קובע אם התמונה תהיה איכותית. רוחב הפתח נמדד ב f/-X, כשה- X (-כלומר המספר) מעיד על רוחב הפתח. ככל שה- X (-שוב המספר) יהיה נמוך יותר, הפתח יהיה רחב יותר.

ההמלצה היא על F/2.0 או פחות, אבל גם רוחב של F/2.2 יכול להיות בסדר. היום כבר אפשר למצוא בקלות סמארטפונים עם מצלמות עם רוחב צמצם F/1.8 כשהתמונות שמצולמות איתו, איכותיות בהרבה.

רזולוציה (פיקסלים): ככל שיש יותר פיקסלים במצלמה, התמונה תהיה ברורה יותר. במכשירים גדולים יידרש כמות גדולה יותר של פיקסלים. אז גם אם הסמארטפון מוציא תמונה שנראית ברורה, אם תעלו את התמונה למחשב, תגלו שהתמונה לא באמת איכותית כל כך.

בדרך כלל למצלמות אחוריות יהיו יותר פיקסלים ממצלמות קדמיות (סלפי), מכיון שהמצלמות האחוריות מיועדות לתמונות נופים או פנורמה, שדורשים יותר פיקסלים.

לכן, רצוי שיהיה כמות גבוהה ככל שניתן של פיקסלים (נמדד בדרך כלל בMP – מגה פיקסל). ההמלצה היא על לכל הפחות 12 – 16 מגה פיקסל במצלמה האחורית, ולפחות 7 מגה פיקסל במצלמות הקדמיות.

ריבוי מצלמות: בגלל שזום שמתבצע על ידי מחשב – מה שנקרא זום דיגיטלי – מוריד את איכות התמונה. רוב החברות מוסיפות עדשת זום, שבה הזום מתבצע על ידי קירוב / ריחוק של העדשות אחת מהשנייה – מה שנקרא זום אופטי – וכך לא איכות התמונה לא נפגעת כשמצלמים תמונה עם זום. היום ברוב הטלפונים אפשר כבר למצוא בגב המכשיר כמה מצלמות, כל אחת משמשת למשהו אחר. לכן אם אתם חלק מאלה שלא מפסיקים לצלם, תדאגו שיהיה כמה עדשות קדמיות, ותכלו לצלם תמונות איכותיות ויפות יותר.







עיצוב

כדי לצפות במגוון סרטוני וידאו, וכדי לגלוש באינטרנט בנוחות, צריך שיהיה לסמארטפון מסך גדול. מצד שני, מסך גדול פירושו סמארטפון כבד יותר, ופחות נח בכיס.

ההמלצה שלנו היא על סמארטפון בגודל 5.5-6 אינץ' (14-15.25 סנטימטר) – שילוב טוב של נוחות וחווית שימוש מעולה.







אאוץ'

עמידות

היום אין הבדל גדול בעמידות הסמארטפונים, ואף אחד לא מכניס מכשיר לעומק של 5 מטר מתחת לים, רק כי הוא עמיד לזה. רוב הסמארטפונים היום מיוצרים עם עמידות למים ולכלוך. גם אלה שמגיעים בלי תקן עמידות, בדרך כלל לא יהרסו מגשם או כל השפרצה של מים.

לכן כמעט את כול הסמארטפונים תוכלו לשטוף, ולהתקלח איתם ולהכניס אותם לים.

אם בכל זאת חשוב לכם, אז מכשירים בעלי תקן IP67 ו-IP68 הם בעלי עמידות מעולה, ומכשירים בתקן MIL STD 810 הם בעלי העמידות הטובה ביותר, הבעיה מתחילה אם זה נשבר (אחרי הכל זה לא חסין ירי), התיקון יהיה יקר יותר.

אז פשוט תקנו מגן במקום להסתבך.

פופולרי



מחשבה 1 על “איך לבחור סמארטפון ? המדריך המלא לטלפון המושלם בשבילך”

  1. תודה רבה רבה על ההסבר המפורט!
    בתור אחת שלא מבינה בתחום, ההסבר עשה לי סדר.

    הגב

כתיבת תגובה